Meedoen-regeling 2024

Onze vereniging is aangesloten bij de Meedoenregeling van de gemeente Nijmegen, Heumen & Lingewaard.

Heeft u recht op een Meedoen-regeling? Dan kunt u uw vergoeding ook besteden aan uw sport-/zwemactiviteiten bij onze vereniging.

Gemeente Nijmegen: Tot en met 31 december 2024 kunt u de Meedoenregeling aanvragen. Met de Meedoenregeling kunnen mensen met een laag inkomen voor maximaal € 150,- een cursus of activiteit doen.

Klik hier: Meedoenregeling gemeente Nijmegen

Gemeente Heumen: Het Heumenstegoed kunt u vanaf 15 januari tot en met 31 december 2024 besteden bij een van de deelnemende organisaties of verenigingen. Per kalenderjaar is maximaal € 275 per gezinslid beschikbaar.

Klik hier: Heumenstegoed

Gemeente Lingewaard: U ontvangt de door u ontvangen keuze. Dit is of rechtstreeks € 125 of € 250 ter besteding in de webwinkel voor sport of cultuur. Kiest u voor € 250 in punten? U kunt dan één lidmaatschap van een deelnemende sport of cultuurvereniging kiezen.

Klik hier: Meedoenregeling gemeente Lingewaard

Gemeente Beuningen: De gemeente Beuningen heeft een andere vorm van de meedoenregeling namelijk de Klavervierpas (€150,- ). Deze pas is voor huishoudens die het financieel niet breed hebben. Een pashouder krijgt onder andere korting op allerlei diensten, producten en (sport)verenigingen in onze gemeente.

Klik hier: Klavervierpas 

Kiest u voor een duurdere activiteit, dan moet u de extra kosten zelf betalen aan de organisatie. U krijgt geen geld terug als u uw cursus niet afmaakt of het tegoed niet opmaakt

Hoe werkt de regeling bij de RPV Nijmegen?

Deelnemers woonachtig in de gemeente Nijmegen, Heumen en Lingewaard:

  • Kunnen een aanvraag indienen via de website van hun gemeente.
  • Na het aanvragen ontvangt u een toekenningsbrief of mail met QR of activatiecode.
  • Met de brief/mail kunt u zich aanmelden voor een zwem- en/of sportactiviteit die vanuit Reumapatiëntenvereniging (RPV) worden aangeboden.
  • De gemeente keert voor elke deelnemer een vastgesteld bedrag aan de Reumapatiëntenvereniging (RPV) uit.
  • Hiervan betalen wij per deelnemer de beweegactiviteiten totdat het maximum vastgestelde bedrag is bereikt. Vanaf dat moment betaalt de deelnemer zelf weer voor de beweegactiviteiten vanuit de automatische incasso.

Wij verzamelen de originele brieven van de deelnemers en sturen deze één keer in de maand naar de gemeente. De gemeente keert voor elke RPV deelnemer het vastgestelde bedrag aan de Reumapatiëntenvereniging (RPV) uit. Hiervan betalen wij per deelnemer de beweegactiviteiten totdat het maximum is bereikt. Vanaf dat moment betaalt de deelnemer zelf weer voor de beweegactiviteiten vanuit de automatische incasso.

  • Ik wil de Meedoen-regeling gebruiken voor de activiteiten van de Reumapatiëntenvereniging (RPV) Nijmegen, hoe doe ik dat?

U kunt uw originele toekenningsbrief met QR of activatiecode van de Meedoen-regeling per post opsturen naar onderstaand adres. Let op! Bewaar een kopie van uw toekenningsbrief.

RPV Nijmegen e.o.
T.a.v. Yvonne Jansen-Langeland
Postbus 38156 6503 AD Nijmegen

Mocht u er niet uitkomen mag u ook bellen naar Yvonne Jansen, haar telefoonnummer vindt u in de nieuwsbrief.

  • Als de gemeente de regeling verlengt, komt u dan automatisch in aanmerking voor een vervolg?

Als de regeling wordt verlengd, moet u zich opnieuw aanmelden. Hierover ontvangt u te zijner tijd bericht.