Dit jaar doet onze vereniging mee aan Rabo Clubsupport. Wij kunnen de financiële ondersteuning heel goed gebruiken en jij kunt daarbij helpen door te stemmen op onze vereniging. Als Rabo-lid kun je stemmen op je favoriete clubs vanaf 5 t/m 27 september 2022.
Ben je wel klant maar nog lid van de Rabobank?
Onder ‘Lidmaatschap’ lees je wat het inhoudt én kun je je meteen aanmelden. Lid worden kan gratis en heel eenvoudig via de Rabo App

UITNODIGING

Beste leden,

Er blijkt grote behoefte te bestaan bij (chronische) patiënten om meer informatie te verkrijgen over hun ziekte, de mogelijke behandeling en de keuzes die men als patiënt moet maken.

Bovendien ervaart men contacten met lotgenoten als zeer positief en leerzaam. De Reumapatiëntenvereniging Nijmegen haakt op deze behoefte in door, in samenwerking met de St. Maartenskliniek, een ReumaCafé op te richten. Deelname is gratis.

Wat is het ReumaCafé?

Het ReumaCafé is een ontmoetingsplaats voor reumapatiënten, partners, familie, mantelzorgers, zorgverleners en andere belangstellenden. Zij kunnen er ervaringen uitwisselen, tips opdoen, vragen stellen en hun zorgen bespreken. Bij elk ReumaCafé staat een thema centraal. Een of meerdere sprekers geven hierover een presentatie en een ervaringsdeskundige deelt zijn verhaal. De bijeenkomsten zijn laagdrempelig, interactief en gratis.

Thema: reumatoïde artritis (RA)
lees meer…

Iedereen kan reuma krijgen op elke leeftijd. Reuma is nog niet te genezen en mensen proberen van alles om simpelweg ‘mee te kunnen blijven doen’: thuis, op school en op het werk. Er bestaan veel vormen van reuma en niet alleen ouderen krijgen reuma zo’n 60% van de mensen met reuma is jonger dan 65 jaar.

Steun ons

Onze vereniging telt inmiddels ruim 1100 leden en draait dankzij de inzet van vrijwilligers. Om onze activiteiten voor alle leden, ongeacht inkomen of medische achtergrond, toegankelijk te houden, is financiële ondersteuning van harte welkom. Wij zijn een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en hebben geen winstoogmerk. Dit betekent dat eventuele donaties van uw kant alleen worden besteed aan de reumagerelateerde activiteiten die onze vereniging uitvoert.

Met je eenmalige, maandelijkse of jaarlijkse donatie help je ons om onze activiteiten uit te voeren, die ten goede komen aan mensen met reuma, zoals:

  • met korting beoefenen van beweegprogramma’s zoals hydrotherapie, Reuma Sportief, BOM en Tai Chi.
  • het bieden van lotgenotencontact, zodat mensen met reuma, maar ook de partners en kinderen, elkaar ontmoeten zoals via het Reumacafé, Bingo

Via deze link gaat u naar het donatieformulier Steun ons
U kunt uw financiële bijdrage ook zelf overmaken op Rabobank 1226 470 25 t.n.v. Reumapatiëntenvereniging Nijmegen e.o. te Nijmegen.

Je bijdrage maakt een wereld van verschil voor ons werk en voor mensen met reuma!

Iedereen kan donateur worden: jijzelf, je partner, je familie, je vrienden, je bedrijf of het bedrijf waar je werkt …

lees meer…