Eindelijk… leve de lente! In onderstaande een lekkere macaroni grande met tonijn om heerlijk van de genieten in het zonnetje met een glaasje wijn. Bedankt Evelien van Zeeland voor het toesturen van dit recept.
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Benodigde materialen
- Kookpan
- Grote koekenpan
- Vergiet
- Snijplank
- Koks mes of andere mesjes
- Pannenlappen
- Eventueel knoflookpers
- Eetlepel
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 gram ongekookte macaroni grande
- 1 el olijfolie
- ½ teen knoflook(1 g), fijngesneden
- ½ courgette, in reepjes
- 180 g voorgesneden prei
- 2 trostomaten
- 1 ½ (200 g)blikje tonijn in olijfolie(ὰ 160 g), uitgelekt
- 4 takjes verse basilicum(8 g), blad fijngesneden
Bereidingswijze
- Verzamel alle ingrediënten en benodigde materialen
- Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan en bak de knoflook en de courgette 3 minuten.
- Voeg de prei toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg de tomaten en de tonijn toe en verwarm het 1 minuut.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de macaroni bij het tonijnmengsel in de pan en meng goed.
- Verdeel de macaroni met het tonijnmengsel over twee diepe borden en strooi de basilicum eroverheen.
Eet smakelijk!
Bent u op zoek naar maaltijden die beter zijn afgestemd op mensen met reuma, zowel dieettechnisch als wat bereidingswijze betreft? Volg dan de workshop van Evelien van Zeeland, die zij samen met studenten van de Hogeschool Arnhem & Nijmegen organiseert op 12 juni a.s. Voor meer informatie: zie link