Helaas staat de sneeuw dit weekend weer voor deur met temperaturen die zelden zo laag zijn geweest voor de tijd van het jaar. Deze winterse erwtensoep zal, zelfs nu de kalender eind maart aangeeft, nog prima smaken.
Ingrediënten voor twee personen
- 2 grote aardappels
- 100 gram preiringen
- 1 wortel
- 1 kleine ui
- 100 gram gele spliterwten
- 500 ml groentebouillon
- 1 pakje (Apro soja) tofu reepjes pittig gekruid
- 4 sneetjes (grof) volkorenbrood
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 laurierblad
- Peper
- Olijfolie
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden:
Soeppan | Koekenpan | Snijplank
Mes | Pannenlappen
Bereidingswijze
- Verzamel alle ingrediënten en benodigde materialen en hulpmiddelen.
- Snijd de ui, wortel en aardappel in blokjes.
- Verwarm een scheutje olijfolie in de soeppan en bak daarin de groente 4 minuten tot de ui glazig is.
- Voeg de gele spliterwten, kruiden en bouillon toe, breng aan de kook en laat 25 minuten sudderen.
- Bak ondertussen de tofu reepjes in een scheutje olijfolie.
- Voeg de reepjes toe aan de soep, verwijder het laurierblad en breng op smaak met peper.
- Serveer met twee sneetjes volkorenbrood (met halvarine).