Op maandag 8 april 2019 gaan we herinneringen ophalen. Aan de hand van foto’s en filmopnames neemt Nijmegen in Beeld ons terug naar vervlogen tijden. Nostalgie gegarandeerd! De definitieve aanvang van deze bijzondere bijeenkomst staat in de nieuwsbrief die eind januari bij u op de mat ligt. Zet de datum alvast in uw agenda! In onderstaande alvast een voorproefje a.d.h.v. de vorige voorstelling.  

Zo’n 1700 toeschouwers bezochten afgelopen april de voorstelling ‘Op weg naar een groene stad‘ van Nijmegen in Beeld. In het tweeënhalf uur durende programma zagen de kijkers beelden uit de jaren dat Nijmegen nog geen groene hoofdstad was.

Van zwart-wit naar kleur
Zwart-witbeelden van onze groene Waalbrug en onze parkvoorzieningen werden gevolgd door kleurenfilms van Auto-Palace en Honig. We zagen hoe er in de omgeving ook niet-Honigproducten geproduceerd en geconsumeerd werden. En we zagen beelden van de stad in 1938 en 1965.

Vervoer
Veel aandacht was er dit jaar voor het vervoer. Voor de pauze ging het over goederen- en babytransport in stad en omgeving, erna werd aandacht besteed aan meer en minder vervuilend personenvervoer in Spijkerautomobielen en trolleybussen.

Van bekend naar alledaags
Natuurlijk vergaten we in de voorstelling ook niet dat het honderd jaar geleden is dat onze bekende edelsmid Rudi Arens werd geboren en dat 2018 het Mariken jaar is, omdat zij 500 jaar geleden ‘geboren’ werd. En al dat serieuze werk wisselden we af met vrolijke beelden van marcherende olifanten, fiets bellende Mater Dei leerlingen, relaxte balkonvissers en dansende meisjes in het Goffertpark. Er was weer veel te zien en te bespreken! Op naar de voorstelling van volgend jaar op 8 april 2019.

Een bijzondere kans voor een unieke voorstelling
Wij als reumapatiëntenvereniging hebben de mogelijkheid om hier naar toe te gaan! Unieke beelden die niet vertoond kunnen worden op een kleinere locatie! Dus een geweldige kans om dit te gaan zien.

De officiële uitnodiging komt in het volgende reumanummer te staan, maar noteert u de datum alvast in uw agenda!

 

Groetjes,

Monique Leseman
Activiteitencommissie