Op goede dagen kunt u de wereld aan, ook met reuma. Maar hoe zit dat met de slechte dagen? De dagen waarop u het liefst het huis niet uitgaat? Wie is er dan voor u? Uw partner, een goede vriend(in) of uw buurvrouw? ReumaZorg Nederland daagt u uit een verhaal te schrijven over uw rots in de branding.

Het krijgen van een diagnose “reuma” komt hard aan. Hoewel er tegenwoordig veel medicatie en behandelingen voor reuma beschikbaar zijn, heeft reuma vaak een grote impact op uw leven.

“De ene dag sta je moeiteloos uren op een BBQ-feestje, de andere dag maakt de stekende pijn in je handen het onmogelijk om ook maar een pot appelmoes open te draaien”. Voor de omgeving is deze onvoorspelbaarheid soms moeilijk te bevatten. Niet zelden denken partners, vrienden, leraren of werkgevers ‘Stel je niet zo aan!’.

Bij de pakken neerzitten doen de meeste mensen met reuma gelukkig niet. Dan is het zo fijn als er thuis, op het werk of op school iemand klaar staat om te helpen. Wie is uw steun en toeverlaat? Wie helpt u door de moeilijke momenten? Wie is er voor u met een bemoedigend woord, een schouderklop, een helpende hand? Wie helpt u in de dagelijkse strijd tegen reuma?

Stuur ons uw verhaal!
De Edgar Stene verhalenwerdstrijd staat dit jaar in het teken van de persoonlijke kampioen. Vertel ons in maximaal 2 A4’tjes, lettertype Arial 12, wie uw steun en toeverlaat is. Echtgenoot, partner, kinderen? Buurman, leerkracht? Huisarts, reumatoloog of reumaverpleegkundige?

Meedoen?
E-mail: Stuur uw verhaal vóór 31 december 2017 naar: secretaris@reumazorgnederland.nl
o.v.v. Edgar Stene verhalenwedstrijd 2018

Post: Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland
T.a.v. mw. D. Lewinski.
Postbus 58, 6500 AB Nijmegen
o.v.v. Edgar Stene verhalenwedstrijd 2018

Wat moeten wij ontvangen?
• uw eigen verhaal (maximaal 2 A4’tjes, in Word, Lettertype Arial 12).
• uw naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer.
• een pasfoto + 4 foto’s uit het leven van alledag.
• informatie over leeftijd (meedoen kan vanaf 18 jaar en ouder), beroep, gezin, hobby’s en de reden om mee te doen.

Bij inzending sturen wij een goedkeuringsformulier toe voor publicatie van het verhaal en foto’s. Dat is de voorwaarde van EULAR om mee te doen.

Wat gebeurt er na inzending van uw verhaal?

Nederland
Een Nederlandse jury zal de binnengekomen inzendingen beoordelen ná de uiterste inzenddatum van 31 december 2017.

Prijzen:
De winnaar van de 1e prijs krijgt een bon van € 175,00.
De winnaar van de 2e prijs krijgt een bon van € 125,00.
De winnaar van de 3e prijs krijgt een bon van € 75,00.
De overige deelnemers krijgen een eervolle vermelding en ieder een attentie.

De winnende inzendingen zullen geplaatst worden in de media en website van de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland.

Europa
De winnende inzending wordt in januari 2018 doorgestuurd naar de Europese jury. De inzendingen worden door EULAR in het Engels vertaald. De Europese jury zal uit alle nationale inzendingen de Europese winnaar van de Edgar Stene verhalenwedstrijd kiezen en de uitslag bekendmaken in maart 2018.

NB. In 2017 was Stefanie Hulst de winnaar vanuit Nederland.
De Europese winnaar wordt uitgenodigd om zijn/haar verhaal te komen voorlezen tijdens het EULAR congres in juni 2018 in Amsterdam en ontvangt ook 1 van de drie geldprijzen.

Vertel je verhaal! Inspireer daarmee andere mensen!
ReumaZorg Nederland organiseert jaarlijks de Nederlandse Edgar Stene verhalenwedstrijd als lid van EULAR voor PARE. De prijs wordt uitgereikt aan een persoon met reuma die het beste verhaal schrijft over zijn/haar eigen ervaringen met de aandoening. Inzenders maken kans op een van drie Nederlandse prijzen. De winnaar van de eerste prijs in Nederland dingt ook mee naar de Europese prijs.