Ook wanneer je reuma hebt, is het prima mogelijk om te kunnen dansen. Op twee locaties (in Wijchen en Nijmegen) is het sinds kort mogelijk om danslessen te volgen die kennis uit de moderne dans en klassiek ballet combineren met kennis uit de fysiotherapie en bewegen met een chronische klacht. Lijkt het je leuk? Volg dan eens een proefles!

Tijdens de lessen dans je met een groep op fijne muziek, waarbij ook je verbeeldingskracht en je creativiteit worden aangesproken. De les is zo opgebouwd dat je de mogelijkheid krijgt om op jouw tempo te werken en te dansen op een manier die het beste bij je past. Zowel vanuit ontspanning als meer ritmisch en actief.

Je werkt aan je balans en flexibiliteit. Je geeft coördinatie en houding. Het dansen geeft je de kans je kracht en mogelijkheden te hervinden en te verbeteren. Je komt weer in contact met jezelf en met je lichaam, waardoor je met een fitter en beter gevoel naar huis kunt gaan.

Locaties en lestijden

  • Leefstijlcentrum Wijchen Gezond: Passedwarsstraat 69c te Wijchen. Op deze locatie is er les op maandag van 11.30-12.30 uur.
  • Sarvata: Schependomlaan 17e te Nijmegen. Op deze locatie is er les op dinsdag van 11.30-12.30 uur.

De lessen worden begeleid door docente Marije Toussaint van ‘Dare to Move’. De lessen starten bij voldoende aanmelding op 12 augustus.

Proefles

Om kennis te kunnen maken met deze nieuwe beweeggroepen wordt er op maandag 5 augustus in Wijchen en op dinsdag 6 augustus in Nijmegen van 11.30-12.30 uur een gratis proefles gegeven. Ook na deze data kunt u altijd een keertje, tijdens de reguliere lessen, komen proefdraaien.

Contact

Neem hiervoor contact op met Ineke Huilmand via bewegen@reumanijmegen.nl o.v.v. Dance for Health, uw naam en uw telefoonnummer of bel: 06-23235178.