Momenteel zijn wij, eerstejaars geneeskunde en biomedische studenten, bezig met een innovatieproject aan de Radboud universiteit. Hierbij proberen wij een innovatie te bedenken voor een probleem in de zorg.

Wij hebben bij het stellen van een probleem onderzoek gedaan naar het niet innemen, m.n. vergeten van medicatie onder oudere patiënten (die deze medicatie in eigen beheer hebben). Hierbij zijn wij verschillende hulpmiddelen (geheugensteuntjes) tegen gekomen en verschillende drempels.

Wij willen er graag achter komen wat er voor zorgt dat (oudere) patiënten die hulp middelen niet gebruiken of niet kunnen gebruiken. Hiervoor willen we graag een efficiënt hulpmiddel of een betere toelichting van deze middelen ontwikkelen.

Hiervoor hebben wij de hulp nodig van zowel professionals als patiënten. We zouden heel graag met een aantal patiënten in gesprek willen gaan (via de telefoon of skype) over hun medicatiebeheer en waar zij verbetering zien in eventuele geheugensteuntjes. Dit gaan wij verwerken in ons project en mogelijk gaat dit leiden tot een realistische innovatie die patiënten in de toekomst zou kunnen helpen.

Met vriendelijke groet,

Ansen Zheng,

Namens innovatiegroep 5.

(Mies van den Biggelaar, Noa Beernink, Leonie Bishop en Sayeh Kokabi)