Het Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg (Nivel) doet onderzoek naar de mening van patiënten over het nieuwe medicatieoverzicht Mijn Geneesmiddel in Beeld (MijnGiB). Dit medicatieoverzicht is ontwikkeld door het farmaceutisch bedrijf Teva. Zie de foto hieronder van een voorbeeld van MijnGiB.

Dit overzicht is bedoeld voor iedereen die meerdere geneesmiddelen krijgt voorgeschreven. Het medicatieoverzicht kan een aanvulling zijn op de bijsluiter en etiketteksten van de medicatie van patiënten. Het Nivel wilt nagaan of patiënten MijnGiB duidelijk vinden en of het meerwaarde heeft bij hun medicatiegebruik.

Link naar filmpje voor  meer uitleg over MijnGiB: https://www.youtube.com/watch?v=efuoFQR_j4A

Het Nivel zal deelnemende patiënten interviewen over hun geneesmiddelgebruik en vragen naar hun mening over het nieuwe medicatieoverzicht MijnGiB.

Meedoen aan dit onderzoek betekent dat uw deelneemt aan twee interviews. De interviews zullen digitaal plaatsvinden en duren ongeveer een half uur per keer. Het tweede interview zal na één  maand van het eerste interview plaatsvinden. Voor deze periode van vier weken zal het Nivel u uw MijnGiB doorsturen zodat u deze kunt gebruiken. Het tweede interview is met name over uw ervaringen met het gebruik van MijnGiB.

Voor het meedoen aan dit onderzoek krijgt u een VVV-bon ter waarde van €15 voor het eerste interview en €10 voor het tweede interview.

Bent u geïnteresseerd om mee te doen? Reageer dan op deze volgende vragen*:

 

Naam (voor + achternaam)
Telefoonnummer
E-mailadres
Gebruikt u minstens 3 medicijnen? (antwoord: ja of nee)
Bent u bekend met MijnGiB ? (antwoord: ja of nee)
Zo ja, waar heeft u van MijnGiB gehoord?
Naam van uw apotheek:
Ik ga akkoord dat het Nivel contact mag opnemen met mijn apotheek zodat ze gebruik kunnen maken van mijn gepersonaliseerde medicatieoverzicht (MijnGiB) tijdens het eerste en tweede interview (antwoord: ja of nee)
Via welk kanaal heeft u dit bericht ontvangen:

 

*Indien u minstens 3 medicijnen gebruikt en uw apotheek gebruik maakt van MijnGiB, dan zal de contactpersoon van het Nivel, Laura Schackmann, contact met u opnemen om de interviews in te plannen.

Het is belangrijk dat uw apotheek gebruik maakt van MijnGiB. Dan kan het Nivel navragen bij uw apotheek of de apotheker uw MijnGiB wilt uitdraaien voor het gebruik van dit onderzoek.

Stuur alstublieft uw antwoorden als reactie op dit bericht naar mij, Elyne Pardoel, via: elyne.pardoel@remedica.nl