Op zaterdag 18 augustus prikten bijzonder veel leden een spiesje mee tijdens de BBQ in Clubhuis De Reddingsbrigade in Nijmegen. ‘Het was gezellig en zeker voor herhaling vatbaar!’ aldus RPV lid Jan Smits. Lees hieronder ook zijn verslag van de avond.

Warm welkom
Bij binnenkomst werden wij verwelkomd door Gerardine Willemsen (Voorzitter van de RPV Nijmegen e.o.), Monique Leseman (Bestuurs- en Activiteitencommissie-lid van de RPV Nijmegen e.o.) en Aggie de Ruiter (lid Activiteitencommissie RPV Nijmegen e.o.). We kregen een envelop, met daarin de consumptiebonnen voor de avond. Het was meteen al gezellig druk.

Herinneringen aan het clubhuis
Ik keek eerst even goed rond in het clubhuis van de reddingsbrigade waar Nellien Lamers (de secretaresse van de RPV Nijmegen e.o.) goed bekend is. Haar man is duikinstructeur bij duikclub de Kaaiman. Deze duikclub ligt naast het clubhuis.

Binnen trof ik een paar dames en heren van zwemclub de Plons, waar de vereniging ook hydrotherapie-lessen organiseert voor onze leden. Een van de dames was jarenlang vrijwilligster in het clubhuis van de reddingsbrigade.

Lekker eten
De heren achter de bar hadden alles goed onder controle. De tafels waren gedekt en voorzien van een bloemetje en een gezellig kleedje. De lange tafels stonden vol met allerlei lekkers: verschillende soorten vlees, salades en groenten.

Na eerst gezellig gekletst te hebben, sloten wij aan in de rij hongerige gasten. Ik werd in de watten gelegd, want het vlees werd voor mij gebakken. In de tussentijd zat ik lekker te smullen van de salades. Er was ruim voldoende, en regelmatig werd alles aangevuld.

Oude bekenden
Tijdens de avond ontmoette ik een oud collega en zijn vrouw. Ik had hem al dertig jaar niet gezien, dus er viel genoeg bij te praten.

Om 18.45 ging ik met een goed gevuld buikje weer naar huis.

Bedankt!
Ik wil iedereen bedanken die zich voor deze gezellige middag heeft ingezet.

Jan Smits
Lid RPV Nijmegen e.o.

Foto BBQ
Note van Monique Leseman en Aggie de Ruiter: Dank je wel Jan voor je leuke enthousiaste stukje, ik hoop dat iedereen het zo naar zijn zin gehad heeft en misschien tot volgend jaar!