Afgelopen oktober maakten we er een leuke dag van tijdens ons uitje naar Eerbeek, dat mogelijk werd gemaakt door de Betuwe expres. Een mooie route per bus over de Veluwe, koffie met gebak, een huifkarrentocht door de bossen van Eerbeek, een lekkere lunch en daarna muzikaal meezingen op bekende liedjes; het waren ingrediënten voor een geslaagde dag. Lees het verslag van Monique en Aggie.

Vroeg uit de veren
Het was vroeg dag op zaterdag 6 oktober, want de bus vertrok al om 9.00 uur. Gelukkig waren de 45 deelnemers er op tijd, waardoor we volgens schema konden vertrekken.

Busreis over de Veluwe
De chauffeur bracht ons via een prachtige binnendoor route over de Veluwe naar Eerbeek. Daar werden we ontvangen met koffie of thee en heerlijke gebakjes.

Bijpraten tijdens de huifkarrentocht
Helaas startte de huifkarrentocht iets later dan gepland. Jammer genoeg was de beloofde huifkar met lift er niet bij, zodat we genoegen moesten nemen met 2 huifkarren. Gelukkig lukte het iedereen om een plekje te vinden, hetzij in of buiten de huifkar. Het was gelukkig mooi en droog weer. Er werd gezellig gekletst met het geluid van paardenhoeven op de achtergrond. We hebben volop genoten van de mooie tocht door de bossen rondom Eerbeek.

Een lekkere lunch en muziek
Na de rit wachtte ons een heerlijke lunch, waarbij de kroket natuurlijk niet mocht ontbreken. Sommige mensen hebben daarna nog eventjes kunnen genieten van het warme zonnetje buiten, totdat het programma verder ging met Ben Wissink en zijn instrumenten, waaronder verschillende saxofoons. Het was heerlijk meezingen met bekende liedjes, die afgewisseld werden door anekdotes en grapjes, waar iedereen op zijn/haar manier van genoot. Om 15.30 uur stond de bus weer klaar om ons naar Nijmegen terug te brengen.

Volgend jaar weer
Ik hoop dat iedereen een gezellige dag heeft gehad. Ook volgend jaar willen wij ons jaarlijks uitje in het voorjaar plannen i.p.v. in het najaar. De datum zullen wij op tijd aan u doorgeven.

 

Lieve groetjes,

Monique en Aggie
Activiteitencommissie