Je hebt reuma en blijft zo veel mogelijk meedoen in de maatschappij. Toch loop je tegen obstakels aan, bijvoorbeeld tijdens je opleiding of het (vrijwilligers) werk. Hoe communiceer je deze obstakels met je leidinggevende, het UWV en je omgeving? Hoe vind je (vrijwilligers)werk dat beter bij je past? Volg een coaching traject bij Margret Arts en vindt een antwoord op je vragen.

 

Ik ben Margret Arts en sinds kort volg ik een opleiding tot ‘gecertificeerd ervaringsdeskundige participatiecoach’ via het Centrum Chronisch Ziek en Werk. Ik volg dat traject vanuit Reumazorg Nederland.

De afgelopen jaren heb ik -soms met vallen en opstaan- leren omgaan met mijn chronische ziekte reuma. Deze ervaring wil ik, samen met mijn eerder opgedane professionele ervaring als coach/adviseur/trainer, gaan inzetten om anderen met een chronische aandoening te begeleiden op het gebied van loopbaan, re-integratie en participatie (in de breedste zin van het woord).

Onderdeel van dit certificeringstraject is het begeleiden van vijf ‘cliënten’. Wat zou jij ervan vinden als jij daar ėėn van zou zijn?

Wat betekent het:

  • Mijn begeleiding is erop gericht dat jij en ik ervan kunnen leren.
  • Het traject is voor jou geheel gratis en kan bij jou thuis (of op een andere locatie naar wens) plaats vinden.
  • Het traject omvat een intakegesprek en een beperkt aantal coachgesprekken (dit stemmen we samen af; het hoeven niet meer dan 2 a 3 gesprekken te zijn, maar meer kan natuurlijk wel, eventueel kunnen we ook een gedeelte online doen via e-coaching).
  • Jij bepaalt wat jouw doelstelling van de coachgesprekken is: dit kan een doelstelling zijn op het brede gebied van participeren, van ‘meedoen’ in de samenleving met een chronische ziekte: waar loop ik tegenaan op het (vrijwilligers)werk of in mijn opleiding, hoe vind ik (vrijwilligers)werk dat nog wel bij mij past of participeer ik op een andere manier aan de samenleving, hoe communiceer ik met mijn leidinggevenden, het UWV en mijn omgeving, ik doe werk of mantelzorg maar kan dat eigenlijk niet meer etc. etc. Eigenlijk alles, waar jij met je chronische aandoening mee te maken hebt in ‘meedoen’ in het dagelijks leven. Waarschijnlijk komt er in een intakegesprek vanzelf een doelstelling ‘bovendrijven’.
  • Alles wat wij bespreken is uiteraard strikt vertrouwelijk.
  • Ik maak een verslag voor mijn opleidingstraject; volstrekt anoniem.
  • Jij vult op het einde van het traject een tevredenheidsverklaring in; ik zorg voor een format, jij hoeft alleen jouw ervaring van de gesprekken met mij kort op papier te zetten.
  • We stemmen samen af wanneer de gesprekken gaan plaatsvinden, dat kan al vrij snel, maar we kunnen samen de agenda’s naast elkaar leggen om te kijken wat het best past (ook in verband met de vakantieperiode).

Ik kan me voorstellen dat je nog een heleboel vragen hebt. Stel ze gerust. Denk er rustig over na.

Als je ‘JA’ zegt maken we een afspraak voor een intakegesprek. Ik ontmoet je graag!

Vriendelijke groet,

Margret Arts

margretarts@hotmail.com