Op zaterdag 16 december organiseerde de activiteitencommissie van de vereniging een gezellige Kerstlunch in zaal de Markies in Alverna. De opkomst was overweldigend en de middag een succes. Aggie kijkt als een van de organisatoren terug op een leuke bijeenkomst. 

Aanloop 
Na wat gezellige voorbereidingen samen met Bo en Monique was het dan zover. Monique had een presentielijst gemaakt zodat we wisten of alle gasten die zich opgegeven hadden ook aanwezig zouden zijn.
In de hal werden ze begroet door Monique en daarna konden de gasten een plekje zoeken in de prachtige zaal van de Markies.

Foto Kerst 2Een zaal met mooie kroonluchters en gezellig gedekte tafels. Op tafel stond voor iedereen een geschreven kaart met een Kerstgedachte en een mooie mandala tekening voorop. De kaart mocht iedere gast mee naar huis nemen om er zo zelf een persoonlijke invulling aan te kunnen geven.

Welkom en Opening buffet
Nadat onze voorzitster Gerardine ons had verwelkomt, mochten we per tafel gebruik gaan maken van het buffet. Dit was geweldig. Het zag er goed verzorgd uit. De soep was heerlijk, de ragout goed op temperatuur en de broodjes lekker vers. Er was gevarieerd beleg en vooral de visschotel was erg in trek. Er waren heerlijke smoothies en sapjes om te drinken en meerdere soorten melk.

Foto KerstKerstgedachte en muziek
Tussendoor werd er ook een Kerstgedachte in de vorm van een gedicht voorgelezen door Aggie. Het eten en het gezellig samen zijn werd ook ondersteund door Tom Meuwese die op de achtergrond sfeervolle Kerstmuziek liet horen.

Voeten van de vloer
Nadat iedereen lekker had gegeten was er tijd voor een dansje op de dansvloer. Lukte dat niet dan kon je met je buurman/-vrouw inhaken om de gezellige muziek mee te zingen. Het waren niet alleen Kerstliedjes, maar ook voor iedereen wel bekende evergreens.

Voor herhaling vatbaar
Aan alle gezelligheid komt een einde en nadat verschillende mensen ons hadden bedankt voor de goede organisatie, werd er afscheid genomen. ‘Volgend jaar weer’, werd er gezegd. Daar willen wij graag weer een steentje aan bij dragen en u hopelijk ook.

Tot volgend jaar!
Verschillende mensen zullen elkaar regelmatig treffen, bij activiteiten of enigszins anders, maar wij hopen u allen weer te zien bij de volgende kerst brunch in 2018 bij de Markies in Alverna.

 

Vriendelijke groetjes,

Bo, Monique en Aggie

Foto Kerst 3